Laurens Trio

Het Laurens Trio is een groep bestaande uit ambitieuze musici, met een grote liefde voor samenspel, die programma’s samenstelt waarin het vertellen van een verhaal centraal staat – zowel in hun spel als in de presentatie hiervan. Dit maakt hun concerten tot een theatrale beleving waarin de kloof tussen musici en het publiek zo klein als mogelijk wordt gemaakt.
Het ensemble wordt gevormd drie jonge musici: violist Diederik van Wassenaer, celliste Belén Mendez Valledor en pianiste Lieselotte van Tol. De leden volgen allen hun hoofdvakstudie aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, de plek waar zij elkaar ontmoetten en aan welke het trio zijn naam dankt; Sint-Laurentius is de beschermheilige van Rotterdam. Het trio wordt gecoacht door Bart van de Roer en Eva Stegeman.

 

Het Laurens Trio is een groep van ambitieuze musici, met een grote liefde voor samenspel, die programma’s samenstelt waarin het vertellen van een verhaal centraal staat – zowel in hun spel en programmering als in de presentatie hiervan. Dit maakt hun concerten tot een theatrale en vernieuwende beleving waarin de kloof tussen musici en het publiek zo klein als mogelijk wordt gemaakt en er verschillende doelgroepen worden aangesproken.
Het ensemble wordt gevormd drie jonge musici: violist Diederik van Wassenaer, celliste Belén Mendez Valledor en pianiste Lieselotte van Tol. Allen zijn zij bezig zichzelf te ontwikkelen op verschillende manieren met kamermuziek als belangrijke hoeksteen. De leden volgen allen hun hoofdvakstudie aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, de plek waar zij elkaar ontmoetten en aan welke het trio zijn naam dankt; Sint-Laurentius is de beschermheilige van Rotterdam. Het trio wordt gecoacht door Bart van de Roer, Eva Stegeman, Gordan Nikolić en Stéphane De May. Het huidige kernrepertoire wordt gevormd door werken van Beethoven, Dvořák, Mendelssohn en Fazil Say. Hiernaast verdiepen zij zich graag in modern repertoire en voeren zij door henzelf gearrangeerd werk uit – iets wat goed past bij hun missie om concerten tot een vernieuwende beleving te maken