Biografie

Lieselotte van Tol begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen op het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Marlies van Gent en Laura Sandee. Hierna volgde zij lessen van Hans Eijsackers en Sepp Grotenhuis. In 2015 is Lieselotte gestart bij de Belgische pianist Stéphane de May in de bachelor aan het conservatorium van Rotterdam die zij in 2019 cum laude afrondde. Momenteel studeert Lieselotte verder in de master bij Stéphane de May. Lieselotte won prijzen op het Prinses Christina Concours en Festival d’Anniviers in Zwitserland. Hiernaast is kamermuziek een grote passie van haar; ze is pianiste van het Laurens Trio en vormt een liedduo met sopraan Marleen van Os.


Lieselotte van Tol begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen op het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij volgde daar gedurende vier jaar het Project Inleidend Piano Onderwijs (PIPO), waarbij ze les kreeg van Marlies van Gent en Laura Sandee. Na het voltooien van haar gymnasiumopleiding, begon zij met de studie Technische Wiskunde aan de TU Delft, waarvan zij de master in 2018 heeft afgerond. Deze studie heeft ze gecombineerd met Practicum Musicae Piano (2012-2015) aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar ze les heeft gehad van Hans Eijsackers en Sepp Grotenhuis. In 2015 is Lieselotte gestart met haar bachelor piano aan het conservatorium van Rotterdam bij de Belgische pianist Stéphane de May. Deze studie heeft zij cum laude afgerond in 2019. Momenteel studeert Lieselotte verder in de master bij Stéphane de May aan hetzelfde conservatorium.

Lieselotte viel in 2013 en 2014 in de prijzen tijdens het Prinses Christina Concours. In 2016 werd haar tijdens Festival d’Anniviers in Zwitserland de Festival d’Anniviersprijs toegekend. In hetzelfde jaar heeft ze een tournee gemaakt door Nederland, België en Zwitserland samen met studenten van Haute École de Musique’ te Sion, Zwitserland. Ze heeft opgetreden in het radioprogramma “Opium” op Radio 4 en heeft masterclasses gevolgd bij Nino Gvedatze, Matan Porat, Rudolf Jansen, Håkon Austbø, Riko Fukuda, Geoffrey Douglas Madge, Imogen Cooper, Paolo Giacometti en Frank Braley. Daarnaast begeleidt ze met veel plezier verschillende koren en solisten. Met sopraan Marleen van Os vormt ze een liedduo dat gecoacht wordt door Maarten Hillenius. Met violist Diederick van Wassenaer en celliste Belén Méndez Valledor vormt ze het Laurens Trio dat gecoacht wordt door Bart van de Roer. Dit trio speelt regelmatig op verscheidene locaties in Nederland.